Yolo ontdekt

Er is in ons kantoorpand een veertiger die toch ook nog echt ‘kind van deze tijd’ is, mooie bron van kennis voor mij om ‘bij’ te blijven. Zo leerde ik van hem de term YOLO.
Het betekent You Only Live Once.

De term omvat handelingen van mensen die ons (gemiddelde mens) hogelijk kunnen verbazen, waarbij desgevraagd “waarom doe je dat” het antwoord is: “gewoon omdat het kan”.
Die verbazingwekkende handelingen hebben vaak iets te maken met buitensporig geweld, het in elkaar schoppen van een argeloze passant’ , of gewoon a-sociaal gedrag buiten de gebruikelijke kaders.

Het verhaal over de individualisatie, het intraveneus aangesloten zijn aan je telefoon, de televisieprogramma’s die nergens over gaan en door niemand gepresenteerd worden. die verhalen die kennen wij nou wel.

Dan heb ik nu iets ‘gevonden’ wat hier totaal haaks tegenover staat. Namelijk het wetenschappelijke bewijs (onderzoek van 75 jaar!) voor de formule van GELUK.

YOLO krijgt daarbij voor mij de betekenis die het verdient!
Mocht je nog twijfelen over de weg die je wilt volgen en/of hoe je dat dan het beste kunt aanpakken, daarvoor gun ik je deze ‘link’.

 

Alvast Happy YOLO new year!