Winterstoppertoppers….

De winterstop (voetbal) is weer voorbij, de liefhebbers halen weer opgelucht adem.

Hoe kom je in hemelsnaam zo’n periode door, zónder zinderende wedstrijden, zonder al die geweldige interviews. Om nog maar te zwijgen over al die treffende commentaren van de experts.
In menig gezin was de zondagavond een zwart gat, vanaf 19.00 uur was er een uur stilte. Noodgedwongen werd er naar wat verdwaalde sporten gekeken, beetje schaatsen, wat handbal en toch is dat het niet helemaal. Een enkeling kwam tot een ‘goed gesprek’, al hou je dat natuurlijk nooit een uur vol.

Er gebeurt natuurlijk genoeg in de wereld, van de bosbranden in Australië tot aan de 3e wereldoorlog dreiging in Iran, om maar een paar dingetjes te noemen. Maar goed, da’s allemaal heel ver weg en je word er niet echt vrolijk van.

Het was weer ouderwets ‘smullen’, ondanks dat niet iedereen ongeschonden uit de ‘stop’ kwam. Eén vraag, die mij al heel lang op de lippen ligt, werd nu aan een speler gesteld: “Wat doen jullie nu zoals tijdens de winterstop”? Daar moest hij even over nadenken, en het antwoord luidde: “Gewoon, even je hoofd even helemaal leeg maken”.

Briljant toch. Meer mensen zou je dat gunnen, vooral omdat ik vaak hoor hoe ‘vol hun hoofd is’. Hierdoor kunnen zij niet aan de oplossingen van hun problemen werken.

‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’, dus ook het ‘negatieve’. Grote kans dat je het positieve, dat er wel degelijk is, niet ziet en in cirkeltjes blijft ronddraaien. Stel nou dat er iemand is die kan helpen uit dat cirkeltje te stappen? Ga eens praten, wellicht word je dan van Wintertobber een Wintertopper!

www.constantlamp.nl

info@constantlamp.nl

06-41548305