Wereldje

Vroeger, jeweetwel, met die guldens en “ja meneer” tegen de politieagent zeggen als hij tegen je sprak, was het wellicht niet beter, voor mij wel een stuk overzichtelijker.

Da’s nou eenmaal het voordeel van een klein wereldje.

Studeren deed je wat verder weg, bijvoorbeeld in Tilburg en op vakantie ging je met een geleende auto en een gehuurde lekke tent naar de Belgische Ardennen, of Luxemburg.

Als je al dronken werd, was dat van bier en niets anders en het pilletje dat je nam, kwam uit een doosje waar aspirine op stond. Iedereen van ‘vroeger’ weet nog dat daar acetylsalicylzuur in zat, dat bekte zo lekker.  “Rust, reinheid en regelmaat”, riep je moeder en je vond dat onzin.

En dan nú.

Stel je zegt “ja meneer” tegen een politieagent, hoe zou hij dan reageren?

Gisteren zaten wij in de tuin aan het dis, toen er plots een mannenstem uit de kamer kwam, “Hallo allemaal”.  Enorm mooie verrassing, zoonlief een week eerder thuis van een stage van 3 maanden in China, jawel een ‘stage’.  Tussendoor, ook voor de stage, nog even heen en weer naar Amerika om wat ‘dingen’ te fiksen (hij stageert in de meubelbranche), terug naar Shanghai om afscheid te nemen van alle nieuwe vrienden en collega’s, drie dagen en dan ‘gewoon’ door naar huis. Mijn vraag: “Jetlag”, antwoord  “Mwaaaah, gaat wel, maar eentje, ik loop wel op de andere”!

Wat zijn de plannen?  Eerst maar eens goed uitrusten, vandaag, want wij (vriendengroep) willen een weekend naar Joegoslavië, gewoon leuk, ik denk volgende week.

Dochterlief heeft het druk met 4 (!) banen, geen tijd voor vakanties en verre reizen, alhoewel, zij meldde, “ik ga er in Oktober een weekje tussenuit, naar Mallorca, leuk”. Vorig weekend zat zij in Antwerpen, feestje.  Deze week is het wat milder, even op en neer naar Leeuwarden, een verjaardag.  Qua reizen lijkt zij de milde van de twee.

Man, man, man, de wereld is nog veel kleiner geworden dan ik had gedacht, afstanden bestaan niet meer, alleen de wens om er te komen en het momentum (buiten de piekuren vlieg je van hot naar her voor een ouderwetse drol en drie knikkers)!

Dit weekend even rust, lekker beetje in de tuin werken, nog een ideetje voor een training uitwerken en voeten op tafel. En dat in mijn ouderwetse eentje, want vrouw en dochterlief zijn aan het shoppen in Milaan!