Waarom?

Omdat je gewoon lekkerder in je vel wilt zitten, dáárom!
Stel je eens voor dat je op een relatief eenvoudige manier lekkerder in je vel kan komen te zitten.  Wat zou dat dan betekenen?
Welk effect zou dat hebben op je werk, binnen je relatie, in verhouding tot je gezin, je familie, vrienden, etc.

Inmiddels ben je er wel achter dat niemand ‘het’ komt brengen, je zult daar zélf iets aan moeten doen.
Eerlijk is eerlijk, er zijn situaties waar je gewoon géén invloed op hebt, binnen welke context dan ook.  In die situaties zou het fijn zijn als je  er anders mee om kunt gaan.   Nu leveren die situaties stress op, of bepaalde emoties waar je niet op zit te wachten.
Daar kun je aardig van uit balans raken, kortom, die situaties maken je leven niet plezieriger.
Er anders (beter) mee omgaan, zou dan al enorm helpen.  Nu doe je dat niet, gewoon, omdat je (nog) niet weet hoe!
Ándere situaties, waar je wél wat aan kunt doen, waar je wél invloed op hebt, doe je vaak óók niet.  Daar zou je best wel eens een heldere beslissing in willen nemen.  Maar ja, je weet niet hoe en ‘je bent nou eenmaal niet zo’, of, stel dat je daar de nodige acties in onderneemt, dan zou het wel eens ‘ongezellig’ kunnen worden en dat wil je ook weer niet.

Er is er uiteindelijk maar één die er voor kan zorgen dat je écht lekker in je vel zit en dat ben jij zelf !
En denk er aan, als je blijft doen zoals je altijd hebt gedaan, dan zul je krijgen wat je altijd hebt gekregen, dus jij mag het zeggen.
Houden wat je hebt en blijven wie je bent, of krijgen wat je wilt en zijn wie je wilt zijn ?

 

Wat is Persoonlijke Ontwikkeling?

Je bent wie je bent en je doet wat je doet.  Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen.  Je hebt je gevormd, oorspronkelijk in het ‘nest’ waar je uit voort komt en door alles wat er daarna op je pad gekomen is.  Daarvan heb je geleerd wat ‘goed’ en ‘fout’ is en daar zul je je dan ook naar gedragen.  In de loop van de tijd pas je je aan en kom je er achter dat niet alles wat je geleerd hebt ‘okay’ is.  Dat verander je dan.
Soms lukt dat  en soms ook niet.   Persoonlijke Ontwikkeling gaat over dat proces.

Uiteindelijk zou je willen dat je in dat proces steeds béter wordt, zodat je fouten niet een tweede keer maakt, of dat je beter leert omgaan met situaties die niet zo plezierig zijn.  Helaas werkt dat niet zo.  Je hebt daar iets extra’s bij nodig.  Andere inzichten, andere ervaringen, waar je kennelijk zelf niet op komt of niet ziet.   Anders had je het natuurlijk al lang gedaan.   Nu kom je op het punt dat je wél beter wilt worden en er achter komt dat je het zelf en alleen niet voor elkaar krijgt.  Nu is het tijd voor Persoonlijke Ontwikkeling 2.0.