Waarde, wie bepaalt dat eigenlijk, nog los van vraag en aanbod. Barteren (ruilhandel) is al ouder dan weg naar Rome.  Volgens Noah Harari (Sapiens) startte het universele ruilmiddel in Lydie (ten westen van Anatolië) rond 640 v. Chr. Sindsdien is de opmars van het globale ruilmiddel niet meer te stuiten. Het is bindmiddel en ontbindingsmiddel tegelijk.
Nieuwe sokken á € 12,50 die niet lekker lopen (sokken lopen, niet zítten) zijn waardeloze sokken, dus te duur. Een coachgesprek á € 120,00 waar je geen goed gevoel bij hebt, waarbij het de coach niet gelukt is je op weg te sturen met waardevolle inzichten, is niet meer waard dan die slechtlopende sokken.

Hoe bepaal je de waarde dan? Vooral door vóóraf duidelijk op het netvlies te hebben wat je wilt. Bij sokken let je dan op het doel (sport, dagelijks gebruik, pasvorm, etc), bij het coachgesprek is dat niet veel anders. Met een coach kun je eerst kennismaken, kijken of het ‘past’, om vervolgens pas aan de ‘wandeling’ te beginnen. Dat kun je bij sokken wel vergeten.

Dan nog de waarde. Stel dat je wandeling substantieel verbetert met goede sokken (als dat je doel is tenminste), dan mogen die sokken wel wat kosten. Stel dat je léven aanmerkelijk plezieriger, zorgelozer, meer in balans…etc wordt?

Wat dat mag kosten? Da’s eigenlijk zó waardevol dat het onbetaalbaar is.

Vindt eerst maar eens de juiste ‘maat’, dan kom je er voor de rest ook wel uit.

Door de maatregelen omtrent de Coronacrisis kun je nu een gratis coachgesprek aanvragen. Bel met Constant: 06-4154 8305 of mail naar: info@constantlamp.nl

#communicatie #constantlamp #team #verbinding #coach #persoonlijkeontwikkeling #vindeencoach #coaching

www.constantlamp.nl

info@constantlamp.nl

06-41548305