(Toilet)paper 2020

De krant ‘is niet meer’, 2020 is het jaar dat wij nóg bewuster met het milieu omgaan dan gebruikelijk.
Dus reden om de krant (paper) op te zeggen en digitaal te gaan.

Hele regenwouden worden er gekapt om ons te voorzien van een ‘drager’ van het dagelijkse lokale, nationale en internationale nieuws. Toegegeven, de zaterdagochtend was een geluksmomentje, een lekkere dikke krant, kopje koffie er bij, in mijn geval een sigaartje en lézen maar. Het is voorbij.

Even wennen in plaats van het gebruikelijke geritsel, nu inloggen, het voelt nog alsof er een infuus aangelegd wordt. Nu heb ik wel een praktisch probleempje, het uitvoeren van één van mijn kleine ‘guilty pleasures’. Het lezen van de sportpagina op het toilet. Ik weet het, het is een vreemde gewoonte en er zal in Nederland verder niemand zijn die dat doet en toch…..  Nu met de laptop onder mijn arm naar mijn leesplek.

Wat blijkt. Het snoer is te kort (de batterij is al lang overleden). Het verlengsnoer brengt verlichting. De deur kan weliswaar niet dicht, wat verder niet uit maakt, want er is niemand thuis. Eenmaal geïnstalleerd, de laptop opgestart, ben ik helemaal de inlogcode vergeten. Wat een gedoe. Je moet toch wat voor het milieu over hebben.

Wat zou de volgende stap zijn?  Digitaal toiletpapier?

www.constantlamp.nl

info@constantlamp.nl

06-41548305