Te weinig vrouwenvel tussen de 40 en 50 jaar

Er is iets mis met de bezetting van hogere functies in het bedrijfsleven en/of op politiek bestuurlijke functies. Kortom, neerlands bestuur zit niet lekker in zijn vel. Het probleem, te veel mannenvel, te weinig vrouwenvel. Reden voor mij om eens een groep vrouwen te interviewen om er achter te komen hoe zij het (zelf) zien.

Door de meesten wordt die zorg niet gedeeld, wél dat er nog steeds een groot verschil is in behandeling resp. beloning. Een terechte klacht. Wat ook bleek was het credo ‘eigen vel eerst’.

Op de vraag wat er allemaal beter kan, kwamen de volgende (persoonlijke) thema’s naar voren: werkomstandigheden, persoonlijke relaties en zingeving en voldoening in het leven in het algemeen. Niet echt spectaculair nieuws, echter, in de tijd van bewustwording (stakende scholieren, gele hesjes) ben ik toch wel reuze benieuwd wie nu voor zichzelf zegt “ik pik het niet meer” en in beweging komt om er daadwerkelijk iets aan te doen. Of wordt het, net zoals bij de verkiezingen, iedereen ‘vindt er iets van’ en 60% laat het stembiljet in de enveloppe en doet niets. Verbeter de wereld en begin bij jezelf, dat geldt zéker voor je vel, het is tenslotte het vel waar je het iedere dag mee moet doen, als het mee zit, nog járen……

Een idee: als je er voor zorgt dat je lekker in je vel komt te zitten, zal dat altijd een positieve impact hebben op je directe omgeving, je relaties, je familie, je werk etc.. Die positieve impact zal doorwerken naar de relaties van de relaties, de overige collega’s op het werk, de kassière, de kapper en uiteindelijk zelfs bij de politici terecht komen.

En ‘voilá’, een betere wereld is in de maak.  Kortom; ‘een verstandige meid is op haar toekomst voorbereid, eerst je eigen vel, de rest komt dan wel’.