Terug naar normaal…… ‘n makkie!

Iedereen wil wel weer terug naar normaal. Het lijkt een makkie! Wij noemen het het ‘nieuwe normaal’. Het liefst gingen wij weer terug naar het ‘oude’ normaal, da’s namelijk een makkie, gewoon weer doen wat je vroeger deed. Let wel, je krijgt dat ook wat je vroeger kreeg en da’s corona en dat willen wij juist níet.  Dus, wij gaan naar iets nieuws, dus laten wij het dan ook anders noemen, bijvoorbeeld het ‘Anders’.

‘Anders’ benoemen zal ook anders voelen en mogelijk vaker oproepen om het ook daadwerkelijk anders te dóen. Ons gedrag dient blijvend te veranderen, op kantoor, in de supermarkt, op straat, in de kroeg, kortom óveral.

Eerst even het ‘waarom’? Waarom zouden wij? Da’s nogal duidelijk, anders worden wij ziek en/of zijn er voor verantwoordelijk dat anderen ziek worden en gaan wij en/of zij dood.

Dus de drijfveer is ‘gezondheid’. Dat wordt nog wel een ‘dingetje’, want het hoofdmotief om te veranderen is bij de meerderheid nooit een ‘issue’ geweest, gezien de tabaksproductie, drankgebruik, drugsgebruik, fout eten, asociaal weggebruik, zonaanbidding etc etc….

Daarnaast was en is ‘vrijheid’ een groot goed. Dát is natuurlijk wél een uitmuntende motivator, wat dat wil iedereen wel. Gewoon doen wat mensen in vrijheid doen, dus je niet laten vertellen wat er móet. Oeps, en dat terwijl je 1 ½ meter afstand móet houden, een mondkapje in het OV móet, thuisblijven als je ziekteverschijnselen hebt  móet…..etc.

Daar is niets ‘nieuw normaal’ aan, dat is gewoon écht ‘Anders’.

Het wordt een hele klus, vooral omdat er veel ‘moeten’ geroepen wordt, gelukkig wordt er ook nog geappelleerd aan het gezonde verstand. Alhoewel, daarvan wordt ook gezegd, ‘Wij móeten ons gezonde verstand gebruiken’.

En toch, ík ben er blij mee, al jaren adviseer ik individuen en groepen hoe het ánders kan (niet móet) en dat werkt. Dus na een dip van 3 maanden, verwacht ik wel een spectaculaire groei in aanvragen, want er is een weg naar ‘anders’, ook zonder moeten, ik leg ‘m graag uit.

#constantlamp #team #verbinding #coach #corona #Covid19 #nieuwenormaal #anders #moeten

www.constantlamp.nl

info@constantlamp.nl

06-41548305