Teamtraining: FOUT & GOED

Het ‘rommelt’ binnen het team, er wordt geroddeld, veel misverstanden, afspraken lopen stroef, vergaderingen lopen uit, veel ontevreden klanten en dus … de resultaten vallen tegen….
FOUT. Het MT ‘is het zat’ en vindt dat er wat aan gedaan dient te worden. Er wordt een communicatietraining ingekocht van een gerenommeerd bureau. Dan gaat het wel goed komen. Iedereen krijgt de opdracht drie dagen in de agenda te blokkeren, want ‘jullie gaan beter leren communiceren’. Er is niemand van het MT bij, daar is geen tijd voor en eigenlijk ook geen reden. Het effect van zo’n training (hoe goed ook): ca. 25% van de lesstof ‘komt over’ en na ca 3 tot 6 maanden blijft alleen hangen dat het ‘best wel gezellig’ was.
GOED: Beste samenwerkers, het ‘rommelt’ al een tijdje binnen het bedrijf / de afdeling en wij (het MT) willen graag met jullie kijken wat wij daar aan kunnen doen.
Daarvoor hebben wij een partij bereid gevonden om met iedereen te praten, om er achter te komen wat er precies aan de hand is en wat wij nodig hebben om er wat aan te doen.
Stel dat blijkt dat er praktische oplossingen zijn, omdat het slechts gaat over ‘te warm of te koud’ of iets dergelijks, pak dat dan aan en los het op.
Stel dat het iets complexer is, bijvoorbeeld de interne communicatie, hoe wij ons tot elkaar verhouden / gedragen en dat er ‘vinger op te leggen is’ waar het aan schort. Dan zou het handig zijn als een externe partij daar eens aandacht aan besteedt, onder de voorwaarde dat de meerderheid het daar mee eens is en daar ook heil in ziet. Ook een voorwaarde is dat iedereen daar aan mee doet. Hoe het programma er ook uit ziet, laat alle betrokkenen daar in meedenken en doen, om sámen tot data te komen waar een collectieve inspanning geleverd gaat worden met als gevolg dat íedereen in het vervolg weer met plezier naar zijn/haar werk gaat.
Het effect van zo’n training: ca. 85% van de lesstof komt over en na 6 tot 12 maanden wordt ca. 50% nog toegepast.

#communicatietraining #constantlamp #NLP #team #verbinding #coach

www.constantlamp.nl

info@constantlamp.nl

06-41548305