Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….

Je hebt in de rest van je leven, je bent laten wij zeggen ca. 45 jaar oud, nog een aantal ‘zaken’ die je voor elkaar wilt krijgen. Dat kan zijn in je werk, je relatie, of welke andere context dan ook. Je bent daar nog niet echt tevreden over en je wilt er wel wat aan doen.

Je wéét wat het je potentieel kan opleveren als je er daadwerkelijk wat aan doet.

Nu kijk je in de spiegel en je omschrijft het ‘verbeterproces’ waar je mee bezig bent (je denkt er veel over na, je praat er zelfs veel over met anderen) met één woord. Je mag daarbij kiezen uit twee woorden, te weten: Doelgericht of Doelloos!

Blijkt dat ‘doelgericht’ te zijn, kijk dan eens waar je nu staat, waar je vandaan komt en wat er nog te doen valt. En kijk eens wat je nog (van anderen) nodig hebt om dat doel te bereiken.

Blijkt het ‘doelloos’ te zijn, vraag je dan af hoe lang je die ‘titel’ nog wilt gebruiken of dat je toch liever doelgericht aan de slag gaat. Is dat het laatste, dán kun je gaan inventariseren wat je nodig hebt om tot doelgerichtheid te komen en het ook daadwerkelijk uit te voeren. Je kunt gerust dezelfde spiegel blijven gebruiken.

En… hoe ouder je wordt, hoe lastiger het is om te bukken. Voldoende reden  om eerder te leren bukken en op te rapen.

www.constantlamp.nl

info@constantlamp.nl

06-41548305