Pffffft…

De Engelse taal biedt soms uitkomst ; ‘if you gotta go, you gotta go’, een beetje kosmopoliet verstaat dat en zal niet doorvragen. Klinkt in ieder geval beter dan ‘ik ga even naar het toilet’, waarbij er zelfs zijn die het publiek niet laten raden naar de aktie, maar gewoon zeggen wat zij daar dan gaan doen.

Enfin, ik ben ook in zo’n situatie en maak gebruik van het porselein. Sober en schoon, zo heb ik het graag, alhoewel, boven de deur is een kastje gemonteerd dat iedere minuut (ik heb het geklokt) een geluid maakt; Pffft. Vervolgens dwarrelt er een wokje toiletparfum neer op de bezoeker. Afhankelijk van de boodschap zul je dus min of meer onder invloed van het Pffft effect naar buiten komen. De bedenker zal er wel van uitgegaan zijn dat je bij langdurig bezoek automatisch ook een hogere dosis Pffft nodig hebt, vandaar de minuut interval.

Daarover nadenkend zie ik naast mij een aluminium containertje hangen met een kijkvenstertje. Door het kijkvenstertje kun je zien dat de, overigens gigantische, rol toiletpapier nog helemaal intact is, dus ook nog zonder het ‘beginnetje’. Daar kom je niet net zo makkelijk bij als thuis, waar sowieso geen nieuwe rollen hangen, want ik ben een van de weinigen die een nieuwe rol ophangt.
Maar dat terzijde.
Terug naar het aluminium, waar ik half met mijn arm in hang om het ‘beginnetje’ te maken, wat inmiddels al zeker vier minuten duurt, net zo lang als vier keer Pfffft. Het was er al benauwd en ik krijg nu ook al visioenen van een overdosis Pfffft, roemloos ten onder gegaan op het toilet, gevonden met de helft van mijn arm in een toiletrolcontainer.

Pas op met wat je denkt, want prompt blijf ik haken en trek spontaan de hele container van de muur.
met als voordeel dat ‘beginnetje’ zo gemaakt was. Uiteraard heb ik het gemeld aan de receptie, ik bleek niet de eerste en heb mij weer bij mijn gezelschap gevoegd. Ha, daar ben je weer, waar zat je nou?
Gelukkig geen “wat ruik je lekker” .

Pffft.