Kennismaken met Constant

Geboren in Haarlem 1954, vader van drie kinderen, getrouwd met Caroline, gepassioneerd tennisser, kok, filosoof en liefhebber van alles wat met communicatie en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft.

Mijn eigen Persoonlijke Ontwikkeling heeft altijd in het teken gestaan van ‘doen’. Na mijn HBO opleiding ben ik eerst opgeleid tot onderofficier, toen nog voor mijn ‘nummer’. Ruimte en vrijheid waren toen de ‘drivers’ om naar het buitenland te vertrekken, waar ik ruim vijf jaren gewerkt en gewoond heb. Vrijheid en onafhankelijkheid bleven belangrijk, waardoor ik, terug in Nederland, gekozen heb voor buitendienst werk, om uiteindelijk zelfstandig ondernemer te worden. Wat ik vooral leuk vond, eerst in mijn call centre en later in mijn communicatie bureau, was manieren ontwikkelen die er voor zorgden dat mensen soepeler met elkaar konden communiceren.

De échte verdieping daarin vond ik o.a. in de methode NLP (Neuro Linguistisch Programmeren).
Met nu ook een stuk theoretische onderbouwing, blijkt het nog véél leuker dan gedacht, om mijzelf verder te ontwikkelen en anderen daar ook bij te helpen. Inmiddels zijn daar diverse andere methodieken bij gekomen en wordt het alleen maar leuker.

Alles opgeteld, mijn gezin, waar wij wonen, dat ik mag doen wat ik ongelofelijk leuk en zinvol vind, kan ik oprecht zeggen dat ik ‘lekker in mijn vel’ zit. Mijn doel heb ik helder en als ik jou kan en mag helpen bij jouw persoonlijke ontwikkeling, dan komt mijn doel steeds dichter bij.