Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het doel van ‘Business NLP in 1 dag’ is kennismaken met de technieken die NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) biedt om tot een betere (krachtiger, duidelijker, efficiënter, effectiever) communicatie te komen. Bij ‘business’ lijkt het te gaan om ‘zakelijke’ communicatie, dat klopt, én er wordt ook bedoeld, communicatie in groepen, teams, afdelingen, waar een gemeenschappelijk doel nagestreefd wordt.

Algemeen:  NLP is een communicatie methodiek; de visie is dat ieder mens communiceert zoals hij/zij dat geleerd heeft, waarbij alle ‘goeds’ zich gevormd heeft tot gewoonten en dus ook alle ‘minder goeds’. De term voor deze gewoonten is PATRONEN.

NLP geeft inzicht in deze patronen, waardoor gedrag beter begrepen kan worden. Beter begrip leidt tot beter ‘mee omgaan’, meer verdraagzaamheid, meer verbinding onderling of met een organisatie.
Het individu kan zelfs er toe overgaan de ‘niet versterkende patronen’ te veranderen in ‘versterkende patronen’. Inzicht leidt tot herkenning en erkenning, de daar aan gekoppelde oefeningen en technieken helpen bij gewenste veranderingen en of bestendiging.

Waarom ‘maar’ in één dag?

Er zijn meerdere communicatie technieken en filosofieën. Juist voor díe mensen die op zoek zijn naar een juiste ‘vorm’ om te werken aan het verbeteren van (hun) communicatie tot zelfs persoonlijke ontwikkeling, groei, geeft dit eendaagse programma inzicht in de basisbegrippen van NLP vanuit de theorie én de praktijk, waarbij er uiteraard ook zeer bruikbare technieken geleerd worden die direct bruikbaar zijn.

Volstaat dan één dag om iets te leren?

Jazeker, soms zelfs al meer dan voldoende om de eerste stappen te zetten, op weg naar het gewenste doel. Daarentegen, oefening baart kunst, dus het motto ‘hoe meer hoe beter’, gaat hier zeker ook op.

Het programma:

 • Waarom mensen doen wat zij doen.
  Inzicht in de processen van menselijk gedrag en de techniek om daar in het vervolg beter mee om te gaan.
 • Representatie systemen.
  De verschillen in voorkeursstijlen en hoe deze te herkennen en daar (aanmerkelijk) soepeler op af te stemmen. Dé techniek om goed af te stemmen op een (gespreks) partner, ook al is daar niet direct affiniteit mee.  Zintuigelijke waarneming, het ‘beoordelen’ en de (beruchte) aannames zijn daar een belangrijk onderdeel van.
 • Waarden & Overtuigingen.
  Wat vinden wij nu écht belangrijk en hoe werken overtuigingen, beiden de sterkst sturende elementen van ons (en anderman’s) gedrag. Geeft inzicht in motivatie en drijfveren.
 • Neurologische Niveau’s.
  De doorbraak in zowel NLP als neuropsychologische studies, die aangeven dat het ‘format’ Neurologische Niveau’s enorm behulpzaam kan zijn bij het bepalen van (levens) keuzes en het maken van plannen voor de toekomst.

Wat te verwachten:

Een dag om nooit meer te vergeten, ontspannen, waar veel aandacht is voor veiligheid en toch ook soms de randen van de comfort zone opgezocht worden. Waar veel gelachen wordt, soms confronterend en waar zeker veel geleerd wordt over onszelf en de wereld met mensen, waar wij in leven.

Persoonlijke opmerking:

NLP heeft mij persoonlijk gefascineerd, toevallig ook in een periode dat ik graag enkele veranderingen zou zien in mijn leven, al wist ik niet hoe.  NLP heeft mij het ‘hoe’ gegeven en ik heb er mijn werken en mijn leven van gemaakt om dit prachtige ‘medium’ dóór te geven en het verschil te maken.
Het krachtigste vind ik de eenvoud.

Constant Lamp, Internationaal gecertificeerd NLP trainer, Hypnotherapeut / Time-Line therapeut

Inschrijven kan telefonisch of per e-mail: 06-41548305 of info@constantlamp.nl

 • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid
 • Vele vragen zullen aan de hand van praktijkvoorbeelden beantwoord worden
 • Kortom een zeer praktische training met veel rendement in korte tijd

ja, ik wil meer informatie