Ontlading

Pluvius, god van de regen (ik heb het opgezocht) zal het gisteren wel enorm naar zijn zin gehad hebben. Met bakken kwam het hemelwater over ons heen op de golfbaan. Daarom heet het waarschijnlijk ook ‘golf’ baan. De parapluvius hielp nauwelijks en toch hielden wij de moed er in om het balletje op een zo mooi en snel mogelijk manier in het putje te krijgen.

‘Putje’ is dan ook zo’n woord op zo’n dag. Wij waren gedrieën, twee échte amateurs, ik golf één keer per jaar, dus wel regelmatig, net als mijn tweede ‘flightgenoot’ (zo heet dat in golftermen), de derde daarentegen bleek een échte fervente golfer, in mijn ogen een semi-prof. Toch ging het spel hem niet helemaal goed af, de ballen vlogen alle kanten op, wat hem de opmerking ontlokte, “mijn release is vandaag niet zo goed”.
Wij, armetierige amateurs keken elkaar aan en hebben hem toen maar bevestigd dat hij daar wel eens gelijk in kon hebben. Geen idee waar hij het over had.

Als je niet goed begrijpt waar het over gaat wil je nog wel eens gaan ‘dwalen in je hoofd’ en zo kwam ik bij de wijze les die ik kreeg van een deskundig vogelaar, die mij vertelde waarom de auto’s die direct vóór het kantoor geparkeerd staan wél onder de meeuwenpoep zitten, terwijl de auto’s iets verder van het gebouw, in blinkende staat blijven. Dat komt, zo meldde hij, doordat de meeuwen, als zij opstijgen druk opbouwen in de darmen en bij het afzetten tot ontlading komen.

Zo bedacht ik ook het meeuweninzicht te delen met enkele kantoorgenoten, die regelmatig klagen over hun auto’s die er soms uitzien als de krijtrotsen bij Dover. Voor het delen van mijn meeuwenkennis werd ik hartelijk bedankt en toch, tot mijn verbazing, blijven zij standvastig hun bolides op dezelfde plek parkeren.

Grappig idee, je deelt kennis waar mensen zonder al te veel inspanning hun voordeel mee kunnen doen, zij bedanken er voor en vervolgens gaan zij weer gewoon doen wat zij de hele tijd al doen, parkeren op dezelfde plek.

Al lopend vertelde ik onze semi-prof mijn associatie, ook dat ik in de begrippen ‘ontlading’ en ‘release’ wel overeenkomsten zie. Hij kon dat niet anders dan beamen en wij filosofeerden er op los tot hij weer aan slag was. Geen verrassing, zijn ontlading was dezelfde, dus hij parkeerde ook dit keer weer zijn bal op een plek waar hij hem niet wilde hebben.

Gewoon lekker blijven doen wat je altijd al hebt gedaan, dan weet je tenminste zeker dat je krijgt wat je altijd kreeg, want stel dat je ‘het’ anders doet, dan…