Natte Drone

Wij wonen midden in het groen, omsingeld door bomen en planten, de tuinen (de meeste dan) zijn keurig verzorgd en puilen uit van het zomerbloeisel.
Halsbandparkieten schreeuwen dat het een lieve lust is, spreeuwen, eksters, tot aan vlaamse gaaien aan toe vervolmaken dat plaatje.
Een enkele keer scheert er een meeuw over en laat een bewijs van zijn bestaan achter om vervolgens toch maar weer naar de kust te vliegen.
Het is een buurt met keurige mensen, dus vreetbaar huisvuil vinden zij niet.
Om het nog mooier te maken, grenst onze tuin aan een park, waar wat gewandeld wordt.
Een enkele hondenuitlater, met en zonder zakje, een verdwaalde demente bejaarde (er is een zorgcentrum om de hoek) en soms wat blérrend grut en dat is het wel zo’n beetje.
Een fantastische plek om te wonen en te leven.
Bij oostenwind is het wat minder, dat betalen wij mee aan de prijs van de vooruitgang, vliegtuigen. Voor de zekerheid doe ik dan de tuinverlichting maar uit, je weet maar nooit.
Tot voor kort.

In het groen was duidelijk een niet direct herkenbaar geluid te horen.
Opgeschoten jeugd op avontuur? Als zij het maar veilig doen. Bijna goed. Het zijn egels.
Het gezegde ‘Egels doen hét héél voorzichtig’ is beslist niet waar. Google vertelde ons dat het wel úren kan duren en Google heeft gelijk.
Het werd ‘talk of the town’, de egels zijn gekomen.
Al met al is het bij die enkele ‘schermutseling gebleven, ik zal daar verder geen stekelige opmerkingen over maken (héél flauw).

En dan vanavond, wij eten buiten en boven onze hoofden is het geluid te horen van een fors uit de kluiten gewassen insect (ik had net Jurrassic Park gezien), monsterlijk.
Het bleek een drone en dan wel een grote, met lampjes en al, die het zwerk afzocht naar…..ja naar wat eigenlijk. Wij waren gelukkig gekleed, want stel je voor, je hele hebben en houwen op Facebook, gefilmd vanuit de lucht. Even op de ‘buurtapp’ gezet, sensatie wil je delen nietwaar en waar heb je die App anders voor. De reacties waren niet van de lucht (sorry, weer zo’n flauwe). Van ‘kinderspeelgoed’, tot een vooruit geschoven post geïnfiltreerde Noord Koreanen.
De rust is inmiddels weergekeerd, geen egelgeruis meer, geen drone, slechts een paar vliegtuigen. Straks en morgen gaat het regenen, dan is het helemaal voorbij, want zoals een nieuw Nederlands spreekwoord zegt, ‘Als de wolken huilen, gaan natte drones schuilen’.