Als ik het goed beluister, wil íedereen ná het Corona virus, als echt alles achter de rug is, weer terug naar ‘vroeger’. Weer ‘normaal’ doen, doen wat wij altijd deden.
Heb ik een verrassing, dat kán helemaal niet, sterker nog, dat willen wij niet écht. Terug naar de tijd van verloedering, disrespect, luchtvervuiling, geluidsoverlast, hoge criminaliteit etc etc, serieus? Natuurlijk, wij gaan weer knuffelen, handen schudden, op schouders slaan en weer ouderwets drie zoenen, want dat is toch wel een groot gemis. De rest gewoon schrappen, de nieuwe wereld, de bétere, is geboren, hatsekidee, of, halleluja, zo je wilt.

Wij weten nu precies wat ‘vitale’ beroepen zijn, dat zijn het ook ná het virus nog steeds, gedraag je daar dan ook naar. Dus spugen naar of schelden tegen ambulancemedewerkers, brandweer en dergelijke, komt gewoon niet meer voor, toch?

CEO’s in niet vitale beroepen met een salaris 50x modaal en ondermaatse prestaties komen daar straks niet mee weg, toch? Politici met onzin en leuterverhalen die de kamer verkeerd of niet informeren, hoeven niet meer door het stof. Nee, gewoon einde verhaal, wél een WW uitkering, géén wachtgelden meer, zeker niet als blijkt dat zij gelogen hebben, dan zijn straks de sancties niet mals, toch?

Onderwijs blijft voor een substantieel deel digitaal, dat blijkt te werken evenals alle kantoorpersoneel waar een verdeling voor wordt bedacht, thuiswerken en op kantoor, zijn de files ook grotendeels opgelost, toch?

Alle vakantievluchten zijn en blijven gewoon geschrapt, té slecht voor het milieu en de thuisblijvers (geluidsoverlast en milieuschade), ook niet meer met de auto op reis, er komt rust, reinheid en regelmaat, toch?
Alle sportcompetities blijven, al zal dat volledig onder de verantwoordelijkheid vallen van de clubs zelf, geen publieke gelden meer, geen politie in de bewaking, dat is budgettair makkelijk haalbaar als de exorbitante salarissen van de sporter aangepast worden, blijft er nog voldoende voor hen over.

Twee tot 3 x modaal is fantastisch als verdienste om lekker met je sport bezig te kunnen zijn, toch? Blijkt het ‘niet uit te kunnen’, tsja dan vallen er dus een paar sporten gewoon af. Beachvolleybal met een bondscoach, serieus? Hoe vitaal was dat dan wel in de ‘oude tijd’? Niet dus. Alle experts en ervaringsdeskundigen zijn dan weer van de buis, Matthijs is al weg, dus ruimte voor programma’s die de meerderheid wil, of enkele ‘netten’ schrappen, het blijkt dat mensen heel wel in staat zijn om zichzelf te vermaken, toch?

Het zal mogelijk nog even duren en dan heb ik leuke gesprekken met mijn kleinkinderen. Die gaan mij dan over vroeger vragen en ik kan dat vertellen, want ik was er bij. Zij kunnen bijna niet geloven hoe verrot de samenleving vroeger was en zijn dan tegen die tijd heel blij te kunnen leven in de nieuwe wereld, toch?

#communicatie #constantlamp #team #verbinding #coach #persoonlijkeontwikkeling #corona ##coaching #perfectworld

www.constantlamp.nl

info@constantlamp.nl

06-41548305