Mid-Life 2

Druk, druk, druk, is drukkend, drukkend, drukkend geworden en dat was toch niet  de bedoeling.
Er zijn nu ook (wellicht) kinderen in het spel, je échte vrijheid ben je sowieso al kwijt. In je baan een ster erbij krijgen wordt steeds lastiger.
Er is misschien wel een ‘jong’ aangeschoven die sneller, energieker en beter is dan jij. Jouw adviezen legt hij naast zich neer, met dezelfde snelheid als hij ze gekregen heeft.

De helft van je vrienden is inmiddels gescheiden, wat je overigens wel begrijpt, ze hebben het nog lang uitgehouden. Jij blijft nog even. En je merkt wel dat er ‘juffrouwen Janny’ zijn, die iets hebben dat je al lange tijd niet meer gezien en gevoeld hebt, het zal er wel bij horen.

Je huis onderhouden kost meer tijd en geld dan je had kunnen denken en de weekenden staan nu vol in het teken van ‘samen iets doen’, want dat deden onze ouders niet en daar krijgen kinderen last van.

Je wordt nu standaard met ‘U’ aangesproken en je krijgt al wat meer ongewenste complimenten, zo van “goh, dat jij dat nog doet…”, of, “waar haal je nog steeds de energie vandaan”.

De balans tussen ‘behagen’ en ‘onbehagen’ slaat wat vaker door naar de verkeerde kant. Kijk maar eens goed om je heen, er zijn drie categorieën ‘midders’.

De eerste berust in wat er is en komen gaat. Je ziet ze langzaam en zeker verschrompelen, tijd om van die ‘losers’ afscheid te nemen.
De tweede begint gewoon weer opnieuw, nieuwe partner, vriendin er bij, motorrijden en is ‘meester’ in het aan zichzelf verkopen dat dit fantáástisch is, of in modern jargon ‘superrrr’. Dan de derde, die snapt het, wil je béter dan nu, dan móet het anders. Hoe? www.constantlamp.nl