Hoe krijg ik méér grip op mijn wereld?

Dat suggereert dat je al grip hebt op je wereld, is dat zo?

Luister ik naar mensen om mij heen, van werkenden, ondernemers, werkzoekenden, dan is er veel mis met hún wereldx. Zij bedoelen dan de wereld om hen heen. Van Corona, bosbranden in Californië tot (dramatisch) ontploffende bommen in Beirut. Wat dichter bij rammelt er ook van alles aan de thuissituatie, werkomstandigheden, klanten en de arbeidsmarkt. Ieder draag zijn steentje bij om het leed van anderen draaglijker te maken. Door slaapzakken in te zamelen, te schenken aan een goed doel of door de discussie levend te houden, wij vinden namelijk altijd wel ergens wat van.

En nu onze eigen wereld? Die is heel dichtbij, met een veel grotere kans er iets aan te doen. Daar kom je niet weg met een donatie of een inzamelingsactie. Daar moet je aan de bak, tenminste als je je eigen situatie wilt verbeteren (= vaak veranderen).  Dat blijkt nog verduiveld lastig te zijn! Want hoe doe je dat? Een lastig gesprek met je partner, je collega, de baas, zwaarwegende beslissingen nemen (die je voor je uit schuift), ergernis over van alles en nog wat……

Je loopt tegen ‘dingen’ aan waar je schijnbaar niets aan kunt doen, dus laat je het maar zo.

Dikke gemiste kans zou ik zeggen. Wat je hebt wel degelijk het vermogen, de inzichten en zelfs de ‘power’ om er iets aan te doen, om dus meer invloed uit te kunnen oefenen op jóuw wereld. Hoe dan? Als volgt; “ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is”, daar zit ‘m nou net de kneep. Je hebt iets geleerd, bent daar in gaan geloven, zelfs van overtuigd en dat is het dan, veranderen/verbeteren staat vaak niet in dat draaiboek. Lukt het je om vanuit een ander perspectief te kijken naar jouw wereld (vooral naar jouw rol daarin, dus naar jezelf), dan kom je er achter welke mogelijkheden je wel degelijk hebt, onvermoede talenten en bronnen van energie die je niet voor mogelijk had gehouden.

Hoe kom je aan dat ‘andere perspectief’? Er is een keur aan boeken waarin haarfijn staat beschreven hoe het werkt, welke weg je hebt te volgen om ‘happy’ te worden. Voor velen volstaat dat. Anderen hebben meer nodig. Daarvoor zijn er cursussen, seminars, congressen, workshops, voor elk wat wils, waar je áltijd wat uithaalt!

Én er is een ‘Thuis Intervisie’. In een kleine intieme (Corona) setting kun je met behulp van de methodiek Neuro Linguistisch Programmeren, aan de slag. Een bijzondere ontdekkingsreis van een half jaar ! (1 x een ochtend per maand), waar je gaandeweg bouwstenen aangereikt krijgt die je daadwerkelijk in jóuw wereld gaan helpen.

Dat kan niet anders dan interessant voor je zijn, daar wil je beslist meer over weten.

https://constantlamp.nl/nlp-huiskamer-intervisie/

#constantlamp #team #verbinding #coach #corona #Covid19 #nieuwenormaal #anders #moeten #communicatie #persoonlijkeontwikkeling #veranderen #intervisie #huiskamerintervisie

www.constantlamp.nl

info@constantlamp.nl

06-41548305