Leve de vakantiestress!

Het is weer zo ver, de tijd dat de vakantie geboekt is ligt alweer vér achter ons.
Weet je nog, het was een druilerige dag, wij zaten aan de computer, plaatjes te kijken van zonovergoten oorden, mensen in nietsverhullende badkleding die ons toelachten met een glas met iets koels met een rietje in de hand. Dáár willen wij naar toe. Plekken en prijzen werden vergeleken en uiteindelijk de ‘button’ boeken ingedrukt. Het grote voorpretten was begonnen. Nog vijf maanden te gaan, nog vier, nog drie, twee, paar weken, nog een paar dagen en dan is daar het paradijs binnen handbereik.
Hoezó paspoort verlopen, daar zou jij toch voor zorgen, lekker is dat. Snel naar de gemeente met een ‘goed verhaal’ om de ambtenaar achter de balie tot spoed te manen.

Hij toont begrip en géén veerkracht, spoed kán, als je er maar voor betaalt. Vooruit dan maar, nu alleen nog de verzekering regelen. Doe maar bij de ANWB.
Daar hang je drie kwartier in de wacht om vervolgens bij een verkeerd loket uit te komen die ook nog eens niet kan doorverbinden, “daar ga ik niet over / daar kan ik ook niets aan doen”.
Toch lukt het, potverdorie, dát zijn dure verzekeringen, alleen omdat wij ook gaan snorkelen, wat bestempeld wordt als gevaarlijke sport. Hoezo gevaarlijk, wat heb ik gemist, zwemt daar dan ook iets waar Freek (wie kent ‘m niet) zo enthousiast van wordt?
Heb ik daar nog wel zin in. Het weerbericht meldt over ons paradijs dat er sprake is van extreem hoge temperaturen, UV straling waarbij je maar drie minuten in de zon mag en uitdrogingsverschijnselen zijn bijna een zekerheid, mits je minimaal 12 liter water drinkt.
“Wat houdt dat overigens in dat wij vertrekken op een zwarte zaterdag” ?
Wij zijn er klaar voor, “heb jij verder aan álles gedacht” ,”hoezo ík, jij mag óók wel eens wat doen”…..”ík…? ik werk de hele dag..!”

Bij aankomst blijkt de wervingsfoto, die met dat koele drankje mét rietje, geshopt.
Op het terras staan plastic stoelen, daar krijg je natte plekken van in je broek, precies waar je ze níet wilt hebben. Het buffet staat er inderdaad, zoals beloofd. Al wordt het niet regelmatig bijgevuld, er worden meer ‘delen’ verwijderd die duidelijk een gevaar voor de volksgezondheid opleveren. Wij besluiten elders te gaan eten, daar waar álles in de frituur klaargemaakt wordt, terwijl de kok zingt..”o salmonello, o salmonello..”.
Regelmatig stoppen er ziekenwagens voor restaurants!

Zwemmen mag niet, rode vlag, snorkelen kun je dus helemaal vergeten, er zijn, dat gebeurt anders nóóit, hordes ‘medusas’. Een klein rood kwalletje, hartstikke giftig.

Wat een geluk, wij hebben maar twee weken geboekt en nog 50 weken dat er volop genoten kan worden van de Jumbo en de Albert Heijn, die wél hebben wat wij willen, een douche waar een mooie straal water uit komt en wát een rust, heerlijk.

Waar gaan wij volgend jaar naar toe?
Hoe rotter, hoe beter, dan worden de resterende 50 weken van het jaar alleen maar leuker, je moet er wat voor over hebben en dan héb je ook wat.