Wat kost een ‘lekker vel’?

Het aantal mensen met de uitspraak “ik zit de laatste tijd niet zo lekker in mijn vel” groeit.

Wat zij daar ook mee bedoelen, het kan niet echt prettig zijn, want ‘vel’, daar heb je een hoop van. Soms is het zichtbaar, dan zie ik zó veel vel, dat ook nog eens goed gevuld is, daar zal je de hele dag maar mee moeten rondzeulen. Toch bedoelen de meesten iets anders. Eigenlijk zeggen zij, “ik ben niet ‘happy’, niet op mijn werk, niet in mijn relatie, gewoon níet happy, getver. Zonde van de tijd, zeker als je weet dat je dáár verduiveld weinig van hebt.

Hoe los je dat nou op, waar koop je een nieuw vel? Het eerste kan, het tweede kun je vergeten. Allereerst, Einstein zei het al, “het denken dat tot problemen heeft geleid, zal nooit het denken zijn dat de oplossing creëert”. Kortom het heeft wél met denken te maken, al heb je er kennelijk het denken van anderen bij nodig. Onder het motto, je moet het wel zélf doen en het hoeft niet alléén! Het oplossen is mogelijk, zelfs op meerdere manieren, dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws, dat zou je nu verwachten, is er niet.

Wat een opluchting, er is alleen maar goed nieuws, het kán dus sowieso opgelost worden? Ja! Dan wil je natuurlijk ook nog even weten ‘hoe’ en als echte Nederlander, ‘wat dat kost’?

Het ‘hoe’ kan ik je vertellen, al doe ik dat niet nu, daarvoor kun je het beste een afspraak met mij maken. Wat het kost kan ik je wel gelijk vertellen, namelijk: moeite!

Een tipje van de sluier?  Ga er eens even voor zitten en schrijf op (vooral dat opschrijven is heel belangrijk) wat er gebeurt als je wél lekker in je vel zit. Op je werk, in je relatie, thuis, bij je vrienden, de buren en in welke context dan ook.

Als je dat gedaan hebt, bedenk dan maar eens hoeveel ‘moeite’ je daar voor over hebt.

https://constantlamp.nl/prive-coaching/

www.constantlamp.nl

info@constantlamp.nl

06-41548305