Ketelcommunicatie

“Goedemorgen Mevrouw Ineke, ik heb in mijn display in de kamer een sleutel in beeld, wat is dat”?  “Ach meneer, dat zal wel niets zijn, alles doet het”? “Ja, alles doet het”. “Ziet u wel”.

“Weet u mevrouw Tineke, als ik in de auto zit en er brandt een lampje en de auto doet het nog, ga ik tóch naar de garage….” . “Daar heeft u een punt……ahaaa, ik zie het al de monteur is vergeten het systeem te resetten, da’s ook wat” .  “En nu..”?  “ik praat u er wel doorheen, gaan wij dat samen even doen”..  “Dat gaat niet, want ik zit op kantoor” ….”da’s inderdaad lastig, geeft niet ik geef u de instructie wel, dan kunt u het vanavond doen..” “Okay”.

Dat werd natuurlijk niet in de avond, je weet maar nooit, dus vanochtend de instructies gevolgd en het systeem ‘gereset’.

“Goedemorgen mevrouw Janneke, ik heb de instructies van uw collega gevolgd en het systeem gerest….nu zie ik een kraantje met een streepje er door, kan dat”?  “Jaa, dat kan, dan moet het systeem worden bijgevuld, weet u hoe dat werkt”, “jawel hoor, doe ik wel even”.  Zo gezegd, zo….., al was één kant van de slang niet aangesloten en dan krijg je bijna een herhaling van 1953 in je hal.

“Daar ben ik weer, de druk staat nu op 2 én het kraantje met het streepje staat er nog steeds, is dat dan wel ok”? “Ja hoor, in het boekje staat ook ergens dat dat geen functie heeft”…. “ik heb geen boekje”,  “ach…wat een gemis en het staat er wel in hoor”…..heeft u verder nog vragen”?  “Nou, ehh, nee”,  “fijne dag verder..”, “ja, u ook..”

Alles bij elkaar twee dagen onrust om niets….alleen omdat een monteur een ‘dingetje’ vergeten was; het zit ‘m soms in de kleine ‘dingetjes’. Gelukkig letten wij daar zelfs altijd op, toch?

#communicatie #verwarming