Geen wasproblemen meer….

 

Je kijkt naar het nieuws; is het niet een aardbeving op Kos (da’s eigenlijk alweer oud nieuws), dan is het wel de serie aan bevingen in Mexico, de overstromingen op allerlei bounty eilanden, aanslag hier, aanslag daar. Het benne roerige tieden, meende een boer uit Drente, daarmee doelend op de slechte fruitoogsten.

Alle ellende galmt nog na, terwijl wij geluidloos overschakelen naar het reclameblok.  Vijf minuten goed nieuws.  Er zijn géén wasproblemen meer, want Dreft heeft een nieuwe formule, Allways heeft nu maandverband met een vochtopnamecapaciteit van 5 liter en bij Hornbach mag je zo veel kopen als je wilt, jippie jippie ajee….

Het is de wondere wereld van uitersten geworden, waarbij iedere calamiteit geneutraliseerd lijkt te kunnen worden door een 24/7 hydraterende crème die aangebracht wordt met een hybride 300.000 toeren draaiende tandenborstel. Da’s natuurlijk onzin, de wereld is nu eenmaal zó klein geworden dat alles overlappend wordt, het kleine en het grote nieuws, dus ook het goede en het slechte. Intussen dorsen de boeren door en zijn de ondernemers in een inmiddels goed draaiende BV Nederland nog immer op zoek naar nieuwe klanten en spannen zij zich in om de oude te houden.

En voor mij breken gouden tijden aan; in de wereldwirwar blijkt dat het mensen steeds meer energie en tijd kost om zich staande te houden, elkaar goed te (blijven) begrijpen, empatisch te zijn,  samen te werken,  feitelijk de broodnodige bouwstenen die nodig zijn om álles aan te kunnen, wat er ook in je wereld gebeurt.

En het ging mij al zo voor de wind, vooral omdat ik door Dash geen wasproblemen meer heb en ook niet meer uit mijn mond stink, omdat ik dagelijks op mijn PedigreePal stick kauw.