Droomcondoom

Dat had ik al verteld toch, dat ik apnist ben, oftewel Slaapapneupatiënt.  Waarom dat eigenlijk niet gewoon ‘Nietslaap apneupatiënt’ heet, want je doet tenslotte geen oog dicht.  Inmiddels zijn alle maskers langs geweest, sterker nog, zij hebben allemaal mijn neus of bijna gehele gezicht bedekt en onder (lucht) druk gezet, alsof het masker zeggen wil, “Slapen kreng”.

Het lukt nog niet helemaal en ook niet helemaal niet, soms ontsnapt er nog een hectoliter lucht en/of zit het masker gewoon scheef of zijn de banden (om het hoofd, om het spul op z’n plek te houden) nog iets te strak aangespannen. In het laatste geval hebben de plooien in mijn gezicht iets weg van het strand, ná eb. Zo rond de koffie is alles weer strak, nou ja, strak….

En nu is er een nieuw fenomeen, de slurfslurpdruppel. Daar staat helemaal niets van in de catalogus, anders was je er misschien niet eens aan begonnen.

Het masker is aangesloten op een slang, die weer is aangesloten op de luchtpomp, die lucht haalt uit de slaapkamer. Nu het wat kouder wordt, wordt ook de aangezogen lucht wat kouder. In slaap vallen lukt prima, met eindelijk het goed passende masker, de juiste luchtdruk en de juiste hoeveelheid vocht toevoer. Inderdaad, er hangt ook nog een reservoir met water aan de pomp, die een hoeveelheid vocht door de slang transporteert naar het masker. Bedoeld voor ADB (anti droge bek). Dat vocht komt op de bedoelde plek, in de mond dus, als de temperatuur ca. 15 graden is of meer. Bij een lagere temperatuur condenseert het in de slang en er ontstaan vooral druppels bij de overgang van slang naar masker, de z.g. slurfslurpdruppel. Snurken is niet meer aan de orde, dat is opgelost, het is nu omgezet in ‘slurpen’. Van snurken werd ik zelf niet wakker, van ‘slurpen’ wél.

De oplossing:  zet de verwarming op 18 of hoger en ‘voilá’, wég condens.

Briljant, nietwaar, zet de verwarming standaard op 35 graden en je valt nog af ook.  Hoe komen mensen er op. Natuurlijk is er een serieuze oplossing, die mij ook wel weer een beetje richting complot theorieën duwt. Onderdeel van de oplossing is in ieder geval dat je steeds weer andere en meer accessoires aanschaft. In dit geval de ‘DroomCondoom’. Geur en smaakloos, wél verwarmend, waardoor je slurf nooit onder de 15 graden komt…

Die ga ik natuurlijk níet kopen. Die ga ik zélf maken. Mijn eigen, zelfgemaakte droomcondoom, als remedie tegen de slurfslurpdruppel. Dat wordt slurfslurpdruppelloos slapen.