Dag Drama,

Dat is het, iedere dag drama. Niet nodig om naar het nieuws te kijken, het échte drama is direct om de hoek, of misschien zelfs nog dichterbij.

Bij de karretjes van de supermarkt staat een man van gemiddelde leeftijd voor mij. “Waarom moet daar nu een muntje in, wat een gedoe, ik heb geen muntje”…  Ik loop naar de rij naast hem en duw een muntje in de gleuf, het karretje is nu even van mij. Niet te beroerd om te helpen meld ik hem “Je kunt bij de kassa een muntje krijgen”. Hij reageert “Daar gáát het niet om, het is het principe”. Okidoki en ik vervolg mijn weg.

Bij de kaas tref ik hem weer, want zo werkt dat, het is net alsof je samen boodschappen aan het doen bent. “Is die kaas nou alweer op…?” Geen idee welke kaas hij bedoelt en ik kijk om mij heen en zie ongeveer veertig soorten kaas al dan niet smeerbaar, in plakken  of geraspt. Het barst er van, alle kaastekorten van de wereld zouden opgelost zijn als het schap in een keer werd uitgedeeld, zó veel. Ons laatste treffen is bij de eieren. “Geen XL eieren meer, ook dat nog..” Ik maak nog een grap “De kippen hebben het ook warm”, die komt niet helemaal aan. Er liggen welgeteld nog 26281 eieren, klein, groot, bruin, wit, bio en god weet wat nog meer en inderdaad, géén XL.

Wij rekenen af, althans, hij eerst. Alle voorraadmissers worden nog even voor de voeten van de kassière gegooid, die het spijtig vindt en er niets aan kan doen. Hij rekent af en verdwijnt. Ik zie hem niet meer en kan mij wel voorstellen dat zijn auto te ver weg staat en de warmte ondragelijk is.

Zijn enige lichtpuntje van de dag, ik weet niet of hij het zich beseft, het karretje hoeft hij nu niet terug te brengen.

www.constantlamp.nl

info@constantlamp.nl

06-41548305