Bungeejumpen met directeuren

Koken met directeuren, varen met directeuren, BBQen met directeuren, haringhappen met directeuren……schei nou toch uit, ‘Get a life’ zou Anthony Robbins zeggen (google hem maar eens, bijzonder interessante man).  Bungeejumpen is natuurlijk maar een grapje, daarentegen heb ik wel een serieus idee: communiceren met directeuren.

Natuurlijk is het van belang dat directeuren andere directeuren leren kennen, zij zijn immers de opperambassadeur en zorgen (ook) voor nieuwe klanten, voor continuïteit, voor het succes, of niet soms. Water stroomt van boven naar beneden, zo werkt het ook in een bedrijf, de motivatie, de ‘drive’, de passie, alles kent zijn bron en daar maken de directeuren een belangrijk deel van uit.  Daarom zeg ik ‘communiceren met directeuren’ omdat ik een lans wil breken voor directe communicatie tussen directeuren onderling én álle volgende échelons die de doorgegeven motivatie, ‘drive’ en passie uitdragen en letterlijk in de markt zetten.

Gelukkig gebeurt dat ook, al vind ik, wie ben ik, véél te weinig.

Daarom een welgemeende tip voor directeuren; ga in gesprek met je personeel, álle lagen, leer de mensen kennen als medewerker en als mensen, zij zijn jouw  spreekbuizen, zij spreken nóg meer de taal van de markt, geef hen welgemeende áándacht, daar krijg je dan iets voor terug van onschatbare waarde.

Weet je niet hoe, of zijn er ‘drempels’ die je daarin zou willen slechten, kom dan in gesprek met een Mentor, een Coach, of wie dan ook die daarin je ‘hulpbron’ zou kunnen zijn.

Wel eens een échte professional gezien die het hélemaal alleen deed?

En dan, dan kun je altijd nog het diepe in springen met een elastiek aan je benen.