To Baard or not to Baard, that’s the question

Ergens, nog niet zo lang geleden, is de ‘ongeschoren kop’ geboren.

Te pas en te onpas zie je mannen met de zogenaamde getrimde baarden en snorren. Het tegendeel is waar, zij zijn gewoon niet of slecht geschoren. Soms zit er ook een dame tussen, al zijn die fors in de minderheid en daar gaat het nu ook niet om. Mijn moeder ging een stapje verder in haar oordeel, “mannen met baarden en snorren hebben iets te verbergen”. Hoe zou dat dan zijn met de ‘getrimden’? Zijn die dan maar een beetje niet te vertrouwen. Wat zegt zo’n stoppelkop eigenlijk? Ik ben er nog niet achter.

In dienst (vroeger) leerde je dat er grote kans bestond dat er enge beestjes zouden nestelen in het opkomend ‘pluis’. Vandaar, waarschijnlijk, dat het dan ook genoemd werd ‘niet pluis daar’. Dus scheren die hap, hygiëne boven alles.  Dan maar eens aan mijn vrouw gevraagd. Wat vindt jij er van?
“Of je laat een baard staan, óf gladgeschoren, hoe dan ook goed verzorgd en een beetje valt daar niet onder”. Grappig, zo communiceert zij over het algemeen ook, lekker duidelijk.

Zou het daar iets mee te maken hebben, is het dan toch een projectie van de manier van communiceren, onduidelijk, onzeker zelfs misschien?

Vanuit mijn vak houd ik mij vooral ook bezig met het ‘waarom doen mensen wat zij doen’, vandaar waarschijnlijk dat ik er een ‘thema’ van gemaakt heb. En, tenminste dat vind ik, het is leuk om er zo ook eens naar te kijken. Als je de behoefte voelt om duidelijk naar anderen te zijn, hoort je baard daar dan ook bij? Wat vinden jullie er van? https://constantlamp.nl/kennis-maken/

https://constantlamp.nl/