Afvallen: Persoonlijke Ontsmikkeling

Nee, wij zijn niet gewoon iets ‘ronder’ dan gemiddeld, wij zijn gewoon dik! Te vet, te veel, niet eens altijd lekker en toch gaat de vork staccato richting onze eigen laadklep. Waarom? Stress weg eten, gewoonte, verveling, verslaving, wat dan ook, soms vraag je je af wat wij met een kliko moeten, wij zijn er zelf één. Instapschoenen zijn een zege en trappen lopen, zéker naar boven, een kwelling. Kleding zit niet lekker meer, staat niet leuk meer, léve de sexloze uitgezakte joggingbroek. Over seks gesproken, vergéét het maar, je rolt alle kanten op, behalve de goede.

Daar móet iets aan gedaan worden, daar wíl je ook iets aan doen. Wég met de stapels vet verbrandende tips, pillen, poeders, shakes en aanverwante rotzooi. Aan de slag. Eerst het belangrijkste, waarom willen wij afslanken? Dat wordt een grote vette (vergeef mij de woordgrap) stip op de muur, dáár gaan wij ons naar gedragen.

De één doet het voor de gezondheid, de ander om er aantrekkelijk uit te zien of weer wat gemakkelijker te bewegen, het maakt niet uit, als je zélf maar je ‘stip op de muur’ maakt.

Alles dat anderen als argument aandragen om af te vallen, tot en met de arts die meent dat je anders risico loopt op allemaal enge ziektes, blijken in de praktijk niet te werken. Logisch ook, je had zelf een reden om te gaan klikkoen, dan is het van belang om ook zélf het argument te bedenken om te ont-klikkoen, respectievelijk af te vallen.

Ben je dan toch nog gevoelig voor de kritische blikken en opmerkingen van anderen, die menen “waar ben jij mee bezig”, noem het dan ‘ontsmikkelen’.

Heb je eenmaal het ontsmikkeltraject in gang gezet, al dan niet met behulp van iemand die er écht verstand van heeft, met bijvoorbeeld een lijst met goed doordachte ontsmikkel voeding, weet dan dat iedere ontsmikkeldag je dichter bij je ‘stip’ brengt.

“Wat ontsmikkelen wij vanavond”, “Neem je nog wat mee om te ontsmikkelen bij de borrel”.

Smakelijk ontsmikkelen!