A blooper a day….1

Een blijvend verstopte neus, daar weet de huisarts wel wat op. Als je gaat zwemmen in zee, zo vertelt hij, is het meestal snel weg, dan heb je weer lucht. En dit middel is nét alsof je gaat zwemmen, het spoelt in een keer al je holtes door.

De apotheker overhandigt mij een literfles mét een doseerkop en verzekert mij dat de oceaan nog nooit zo dichtbij was. Op het parkeerterrein lees ik de bijsluiter en de gebruiksaanwijzing, het lijkt mij wel duidelijk.  Om te testen duw ik op de doseerdop en inderdaad, da’s een grote mensengolf aan gezondheid.  Dan hoofd schuin en sprayen in het bovenste neusgat (als je je hoofd schuin houdt klopt dat wel, heb je je hoofd recht en dan alnog een bovenste gat…..dan terug naar  de huisarts). Zo gezegd, zo gesprayed.

Een golf spoelde door mijn holtes én door mijn keel en dat is, zonder overdrijven, uitermate smerig. De golf heeft zijn werk gedaan, rest de vraag, wat doe ik met een hectoliter zeewater in mijn mond?  doorslikken, dacht het niet, gewoon uitspugen, kan makkelijk, het is een rustige parkeerplaats.  De volgende keer doe ik mijn raampje open.

Vervolgens boodschappen doen, mandje vullen en afrekenen, waar vóór mij een voor mij bekende cassiere staat, kennelijk op weg naar huis en ook een boodschapje gedaan, een komkommer, luchtdicht en hygienisch verpakt.

Grappig als ik ben, merk ik, wijzend op de komkommer, “Party Time”, waarop zij antwoord, “weet ik niet, hij is voor mijn ouders”.

Nee, geen zegeltjes, dank je en jij ook nog een fijne dag.