Laden Evenementen

3 Dagen Persoonlijke ontwikkeling

Introductie:
Veranderingen zijn vaak bedreigend omdat je gewend bent aan het ‘oude’ en het is maar afwachten wat het ‘nieuwe’ je gaat opleveren. Dus waarom zou je met ‘veranderingen’ (vernieuwingen) aan de slag willen?
Omdat het ‘oude’ je in de weg zit, omdat het ‘oude’ niet meer werkt en je wel eens wat anders, dus iets nieuws wilt.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is een continu proces, ieder dag ervaren wij wel iets nieuws en regelmatig leren wij weer iets nieuws bij.  Hoe wij dat ervaren en leren wordt hoofdzakelijk bepaald door onze ‘patronen’.  Die patronen, gewoonten, aangeleerd in het verleden’, bepalen min of meer ‘wie wij zijn’.  Met die patronen zijn wij niet zo zeer bezig, die heb je nou eenmaal, althans dat is de overtuiging.  Bijzonder genoeg zorgen die patronen er ook voor dat wij ons soms níet ontwikkelen, blijven hangen in het verleden, regelmatig tegen dezelfde problemen aan lopen, dezelfde (soort) mensen níet of wél leuk vinden, met dezelfde (soort) mensen níet of wel goed kunnen samenwerken.
BEWUST met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn geeft fenomenale inzichten, vooral in onze eigen patronen, zowel de patronen die ons sterker maken en ook die ons enorm remmen.

Voorbeelden:

De mensen die wij leren kennen, waarvan wij dachten “Dat is er weer zo eentje”, blijken mee te vallen.  Dat kan een buurman zijn, een collega etc.  Of vrienden en kennissen, die wij dachten te kennen en waar wij op konden bouwen, blijken behoorlijk tegen te vallen. Ligt het nu aan de mensen om ons heen, of heeft het met ons te maken? Hoe wij in ‘ons vel’ zitten, wordt dat nu bepaald door de mensen om ons heen of hoe wij er mee omgaan?

Programma in het kort:

Dag 1.  De achtergrond van ‘hoe het werkt bij anderen en bij mij’

Dag 2.  De technieken om voor jezelf te bepalen wat je nodig hebt om veranderingen/

              verbeteringen  door te voeren en praktisch, ‘hoe’ je dat gaat doen.

Dag 3.  Jouw plan voor een ‘maakbare toekomst’.

 

Voor het uitgebreide programma klik hier

ja, ik wil meer informatie

N.B.
Kosten voor deze training zijn belasting aftrekbaar.